xmlns:fb="https://www.facebook.com/2008/fbml" PREMIUM BEAUTIFUL by NURAINA ASWEEN

Friday, August 10, 2012


Lactolite : Bagaikan mashed potato kepada ayam KFC :)

hehehe...camtulaa ibaratnye...kalo makan KFC takde mashed potato = rasa tak lengkap kan?

samelaa kalo pakai Premium Beautifu corset + consistently consume Lactolite = barulah masyukk!

lately, permintaan Lactolite memang tengah sama2 naik macam PB corset jugak
ada yang nak try Lactolite, tapi belum pakai PB corset lagi...

ada yang baru dapat 2 peket sample lactolite, terus beli 3 kotak

ada yang pakai PB and minum Lactolite = double effect untuk weight loss and banyak health benefits jugak

ada yang join PB bisnes, tak dapat nk amik loan, start dengan jual Lactolite

OKlaa for Lactolite noob out there..sure uols tertanya2, what is Lactolite ni?

actually nama penuh this product is nurich LACTO-LITE

it is a mixed yoghurt with live culture & inulin powder drink

Most of u know rite, "perut ialah punca kepada semua penyakit"

yelah kan...kalo perut dan usus kita tak sihat, tak boleh nak menghadamkan semua input2 kita dengan sempurna....ape akan jadi?
chaos laa keadaan dlm perut kita nanti...daripada indigestion, terus bleh jadi kembung, migrain, sembelit etc

tak gitu? ;)

meh i highlight apa punca2 penyakit2 perut ni:

meh, meh...jangan memalu

1) cara pemakanan kita tak sistematik - haaa yang kejap tak amik breakfast, pastu lunch ngan dinner makan banyak...ataupun sehari makan baynyak, pastu 2-3 hari tak makan lansung, diet air laa konon... inconsistencies ni laa yang akan menyebabkan perut kita boleh senang dapat penyakit tauu

2) terlalu berlebihan semasa makan - haaa ni kepada kite2 yang sume makan banyak...tak kira breakfast, lunch, dinner, tea , supper...portion sume sama banyak ...takat2 yang gunung
nak tau camne indicator kita dah makan berlebihan? 20 mins after meal tu, perut kite cam nak meletup, takleh nafas, rasa nak bersandar je....haaaaa, sume terasa laa tu :P
isk, memang kite sume confirm pernah buat bende ni punye
nak, nak tengah ada Ramadhan buffet ni kan...selagi boleh sumbat laa kan heheh

3) tidak berwaspada dengan kebersihan makanan - dalam zaman moden ni kan, memang tak boleh nak elak laa daripada makan kat luar...
memang, susah nak determine kebersihan makanan kan
kadang2 dalam air-conditioned restaurant pun ada lalat...
kat pasar ramadan pun ada yang jual air tak masak dulu
macam-macam kan..memang segala virus2 ni akan affect function perut kite tau