xmlns:fb="https://www.facebook.com/2008/fbml" PREMIUM BEAUTIFUL by NURAINA ASWEEN: BREASTFEEDING

Tuesday, June 26, 2012

BREASTFEEDING

If you looking for Premium Beautiful corset interested to learn about the business opportunity with Premium Beautiful, do contact me and book your appointments today (",)012-6558305 aween


KELEBIHAN PREMIUM BEAUTIFUL & BREASTFEEDING

 

 

 

 

KEBAIKAN SUSU IBU

 

Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik dalam membentuk tumbesaran dan perkembangan bayi. Terlalu banyak kebaikan yang tidak dapat dihuraikan dalam satu entri sahaja. Susu ibu jika digunakan sepenuhnya, ia membantu mengurangkan kadar kematian bayi yang tinggi terutama di negara-negara yang membangun. Walaubagaimanapun anda ataupun ibu-ibu di luar sana mungkin masih lagi tidak menyedari kelebihan susu ibu anugerah tuhan.
Mengapa ingin mencari susu formula sedangkan susu ibu adalah percuma? Terdapat banyak sebab yang melanda terutama kepada ibu-ibu yang berkerjaya. Antara sebab utama ialah kekangan masa dengan kerja. Terlalu sibuk sehingga tidak dapat meluangkan masa bersama anak-anak. Walhal sebagai ibu, anda patut melihat setiap inci perkembangan anak anda.


1. Kandungan protein yang tinggi.

Susu ibu mempunyai kandungan protein ‘whey’ iaitu sejenis protein yang mudah diserap oleh usus badan. Nisbahnya adalah 70(whey):30(kasein). Tidak seperti susu formula, nisbah protein ‘whey’ dan kasein adalah rendah. Protein yang mudah diserap, akan digunakan sepenuhnya di dalam pembesaran bayi.
2. Mempunyai antibodi dalam memerangi jangkitan.
Susu ibu juga mempunyai antibodi yang bertindak sebagai ‘pertahanan pertama’ di dalam badan. Apabila terdapat jangkitan, badan kita mempunyai 3 lapisan pertahanan dalam memerangi jangkitan tersebut. Bolehkah susu formula melakukannya? Sudah tentu tidak. Belum ada susu formula yang memberikan antibodi yang terbaik seperti yang dapat diberikan oleh susu ibu.
3. Mengurangkan jangkitan usus.
Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bayi yang didedahkan dengan susu formula lebih awal berisiko untuk mendapat jangkitan usus seperti cirit-birit dan sebagainya. Susu ibu terbukti di dalam kajian mencegah jangkitan usus ini diperingkat bayi.
4. Menguatkan hubungan antara ibu dan bayi.
Di sini, kasih sayang antara ibu dan anak akan terbentuk akibat hormon yang dihasilkan di dalam badan. Bayi yang menggunakan susu formula, mungkin agak sukar untuk ibu membentuk ikatan bersama anaknya. Ia bagaikan satu bentuk semulajadi yang sangat kita perlukan dan tidak memerlukan teknologi untuk mencapainya.

5. Meningkatkan perkembangan mental kanak-kanak.
Terdapat kajian yang menunjukkan IQ kanak-kanak yang berumur 7 hingga 8 tahun yang mempunyai sejarah menyusu badan lebih dari 6 bulan adalah lebih tinggi daripada kanak-kanak yang menyusu kurang daripada 6 bulan. Semestinya kita mahukan yang terbaik untuk anak kita bukan? Lebih-lebih lagi ibu-bapa sekarang sangat mementingkan pendidikan untuk anak-anak mereka.
6. Kurang berisiko untuk mendapat alahan.
Ramai kanak-kanak di zaman moden ini mempunyai alahan seperti asma, alahan makanan, yang menyebabkan kulit gatal-gatal dan kemerah-merahan. Dengan penyusuan badan lebih daripada 12 minggu di dalam keluarga yang mempunyai sejarah alahan kadar berlakunya alahan terhadap bayi adalah lebih rendah daripada menggunakan susu formula.
Maka apa yang perlu anda lakukan?
Sebaiknya, anda harus memberikan susu badan secara eksklusif tanpa campuran susu formula sekurang-kurangnya 6 bulan. Dan itu yang terbaik dan kemudian, anda digalakkan untuk menggunakan susu formula kerana terdapat nutrisi-nutrisi yang diperlukan tidak ada pada susu ibu. Susu ibu merupakan makanan ajaib yang tuhan berikan kepada kita untuk digunakan sebaiknya dan kenapa kita di zaman kini mengabaikannya? Fikir-fikirkan.
 
 
Okey, as all of we know, Premium Beautiful nie memang dah ditenun dengan Far Infrared Rays (F.I.R.) ke dalam setiap helaian benang fabrik Premium Beautiful tersebut. Dalam hal nak tambah susu badan nie, F.I.R. nie la yang banyak sekali memainkan peranan. Macam maner F.I.R. nie berfungsi plak yer? These are some of the information yang Mama dapat from the internet...:) Keep on reading yer...:)

Dengan pemakaian Premium Beautiful secara consistent, F.I.R. dalam Premium Beautiful tue akan improve the circulation in your breast. Sebab tue, kalau kiter pakai Premium Beautiful, kiter akan raser warm, tapi bukan panas yer. Bukan jenis berpeluh tue. Tapi, raser hangat dan sangat selesa.

So, secara simple nyer, Premium Beautiful boleh balancekan kembali hormon dalam badan kiter. F.I.R. juga akan mempercepatkan circulation dalam breast kiter. So, penghasilan susu badan akan lebih banyak compared to normal.

So, untuk para ibu yang sedang breastfeeding, or bercadang untuk breastfeed anak mereka, you can always wear Premium Beautiful sambil breastfeed. Tak susah maner pon dear, just tarik cup bra tue ke bawah, and you're ready to go...:) Susu yang terhasil akan lebih berkualiti, sebab proses detoxification from our body also akan terjadi once kiter pakai Premium Beautiful.
 
 
 
 
See, memang banyak kebaikan Premium Beautiful nie.

Tak rugi pon kalau pakai. Boleh protect breast 

kiter daripada segala ancaman...:)
 
 
 

No comments: